• Novinky

            • Úspechy žiakov GMRŠ na okresnom kole jazykových olympiád

            • Jazykové súťaže všeobecne patria medzi žiakmi obľúbené aktivity. Každoročne o tom svedčí i veľký počet súťažichtivých žiakov, o ktorých nebola núdza ani v tomto školskom roku. Školského kola sa zúčastnilo 77 žiakov – spolu za anglický a nemecký jazyk. Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvom mieste svojej kategórie postúpili na okresné kolá, ktoré sa uskutočnili 18.1.2023 a 19.1.2023 v Dunajskej Strede. Naši reprezentanti sa umiestnili nasledovne:

              Nemecký jazyk:

              1. miesto v kategórii 1B: Karolína Kolenčiak (Kvinta A)

              3. miesto v kategórii 2B: Veronika Hajdu (III.A)

              Anglický jazyk:

              1.  miesto v kategórii 2A: Gréta Gallová (Sexta A)

              3. miesto v kategórii 1A: Patrícia Jančoková (Sekunda A)

              5. miesto v kategórii 1B: Júlia Bojnanská (Kvarta A) – úspešná riešiteľka

              5. miesto v kategórii 2B: Veronika Hajdu (III.A)  – úspešná riešiteľka

              Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom gratulujeme. Na krajskom kole nás budú reprezentovať Karolína Kolenčiak (Kvinta A) v kat. 1B,  Gréta Gallová (Sexta A) v kat. 2A a Valentína West (Sekunda A) v kat. 1C – native speakers.  15.2. 2023 a 16.2.2023 im držíme palce a prajeme veľa úspechov.

            • 1. polrok za nami!

            • Vážení rodičia,  kolegyne, kolegovia, milí žiaci,

              v utorok  31. januára sa  skončí 1.polrok tohto školského roka. V návale každodenných povinností nám to všetkým ubehlo veľmi rýchlo. Dovoľte, aby som aj touto cestou poďakovala všetkým – pedagógom, ostatným zamestnancom školy , žiakom a aj Vám- rodičom za trpezlivosť, pochopenie a podporu počas celého 1.polroka školského roka. Žiaľ, nedostatok pedagógov v slovenskom školstve sa dlhodobo prejavuje aj v našej škole. Stále nám chýbajú vyučujúci slovenského jazyka. Vynakladáme maximálnu snahu, aby sme tento stav zvrátili, ale napriek tomu sa situácia nezlepšila. Z tohto dôvodu zasadala aj Rada RZ, aby sme poprosili aj Vás- rodičov o pomoc a spoluprácu.

              Milí žiaci,

              výsledky Vašej polročnej práce – výpisy známok - dostanú Vaši rodičia už v utorok  31.1. 2023 prostredníctvom EduPage.  Triedni učitelia na triednických hodinách Vás budú informovať o štatistikách ohľadom dochádzky, študijných výsledkoch a verím, že Vám povedia veľa povzbudivých slov, ale niektorí z vás si budú musieť vypočuť aj kritiku na doterajšiu prácu. Na zlepšenie svojich študijných výsledkov však budete mať nasledujúcich 5 mesiacov.

              Zároveň pripomíname, že od tohto roku je zrušený deň polročných prázdnin, teda vyučovanie bude pokračovať bez prerušenia počas celého týždňa.

              Vážení rodičia,  kolegyne, kolegovia, milí žiaci,

              prajem Vám  najmä dobré zdravie, veľa síl a  nadšenia do druhého polroku, v ktorom nás všetkých čakajú ešte mnohé výzvy!

               

                                                                                                                            PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy

            • TÉMATICKÝ TÝŽDEŇ na gymnáziu

            • Milé žiačky, milí žiaci!

                    Otvorte svoje šatníky a pripravte sa na dlho očakávaný tématický týždeň. Budúci pondelok sa môžete ukázať v svojej obľúbenej teplákovej súprave. V utorok si miesto vašej školskej tašky doneste čokoľvek iné - kýblik alebo hrniec? Fantázii sa medze nekladú. V stredu sa nahoďte do saka alebo šiat, vo štvrtok skombinujte čo najviac farieb a v piatok vás čakáme ako českých turistov vo Vysokých Tatrách. Témy nájdete zhrnuté na plagátoch vyvesených na chodbách.Taktiež by sme vám chceli pripomenúť, ak ste tak ešte neurobili, dnes máte poslednú šancu zahlasovať za školský merch. Link nájdete na stránke školy.

              Ďakujeme,Váš školský parlament 

            • Hlasujte!

            • Krásny deň všetkým,

              máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

              Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 27.1.2022 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nie len mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky v rôznych farbách :-) Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/320830b4

              Vopred vdaka,

              Ema Czuczová 

          • Junior Internet 2023
            • Junior Internet 2023

            • AMAVET vyhlasuje 18. ročník jedinečnej konferenčnej súťaže JUNIOR INTERNET. Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl, ktorí sa aktívne zaujímajú o tvorbu webových stránok, digitálnu grafiku a dizajn, kreatívne písanie textov, tvorbu blogov alebo vlogov, tvorbu vzdelávacích projektov či programovanie aplikácií.

               

              Postupujúcich žiakov AMAVET pozve na finále súťažnej konferencie Junior Internet, na ktorom súťažiaci predstavujú svoje práce vo forme 3,5 minútovej prezentácie a zároveň súťažia o hodnotné ceny. Zároveň na svoj projekt dostávajú cennú spätnú väzbu a priestor na rozvoj seba i svojho projektu. Súťaž obohacujú aj rôzne workshopy, diskusie a prezentácie.

               

              Súťažné kategórie: JuniorWEB – webové stránky, JuniorDESIGN – digitálne grafické práce a digitálny dizajn, JuniorBLOG – blogy a vlogy, ale aj obsah na sociálnych sietí (napr. vlastný profil) JuniorAPP – mobilné aplikácie, JuniorLEARN – weby a aplikácie využiteľné vo vzdelávaní a JuniorTEXT – texty na určenú tému.

               

              V spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku vyhlasujeme tému v kategórii JuniorTEXT Téma : Ako prežijem túto dobu? Môžu napísať esej, úvahu, báseň alebo aj prejav. Fantázií sa medze nekladú.

              Viac informácii a prihlasovanie žiackych projektov nájdete na https://www.juniorinternet.sk/

              Registrácia je už spustená.