• Novinky

            • Záver školského roka

            • Vážení rodičia,

              zajtra bude posledný deň školského vyučovania v tomto školskom roku.  Budeme hodnotiť, bilancovať, odmeňovať najšikovnejších žiakov v aule školy, následne triedni učitelia na triednických hodinách  odovzdajú  žiakom vysvedčenia, aby si mohli hneď začať užívať vytúžené prázdniny. Triednické hodiny pre všetkých budú končiť cca. o 10,00 hod., neodhlásení stravníci budú mať hneď potom  v školskej jedálni pripravený ľahký obed .

              Dovoľujem si Vás upozorniť, že v súlade s ochranou osobných údajov nebudeme vydávať vysvedčenia neprítomných žiakov spolužiakom ani súrodencom, iba ich zákonným zástupcom. Neprevzaté vysvedčenia si môžu žiaci vyzdvihnúť v priebehu letných prázdnin na sekretariáte školy prvý júlový týždeň ( po predchádzajúcej  telefonickej dohode termínu) ,resp. na začiatku nového školského roka v septembri.

              Vážení rodičia,

              dovoľte, aby som sa Vám vo svojom mene, ale aj v mene všetkých pedagógov a ostatných zamestnancov školy poďakovala za celoročnú podporu a spoluprácu. Všetci sme sa snažili vytvoriť Vašim deťom príjemné a bezpečné prostredie a  odovzdať im nové vedomosti. Nebol to ľahký rok, dodnes  sa boríme s nedostatkom pedagogických zamestnancov, zistili sme, aké to je mať v budove školy aj žiakov základnej školy a riešili sme  veľa nedostatkov  a problémov, ktoré sa v školách prirodzene vyskytujú.  Našou snahou bolo dospieť vždy ku konsenzu, k spokojnosti všetkých zúčastnených strán.

              Prajeme Vám v zdraví prežité letné dovolenky , príjemný oddych a relaxáciu po náročnom školskom roku a dovolím si Vám pripomenúť aj vyplnenie anonymného rodičovského dotazníka, ktorý sme dnes pre Vás spustili cez Edupage.

               

                                                                                                   S úctou

               

                                                                                                   PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy    

               

          • Naše mladé záchranárky na 1. mieste!
            • Naše mladé záchranárky na 1. mieste!

            • Dňa 21.6.2023 mal hviezdny tím Gymnázia M. R. Štefanika comeback v sútaži Mladý záchranár Trnavskej župy. Sútaže sa zúčastnili zo Septimy A - Tereza Čierňavová a Petra Juriková a z II. A - Kristína Hargašová a Ela Zámečníková v sprievode pani profesorky Dávidovej. Napriek náročným úlohám, vysokým teplotám a prísnym rozhodcom tento tím všetkým ukázal, že Šamorín netreba podceňovať a umiestnil sa na 1. mieste! Domov si odniesli ceny a putovný pohár, z ktorého majú veľkú radosť. Ďakujeme pani profesorke za prípravu a tešíme sa na ďalší ročník sútaže!

          • Ochranársky denný tábor pre žiakov primy - kvarty
            • Ochranársky denný tábor pre žiakov primy - kvarty

            • Vlani sme pod záštitou Mesta Šamorín úspešne realizovali pilotný ročník ochranárskeho tábora pre žiakov 2. stupňa a čerpajúc z vlaňajších skúseností otvárame tábor aj tento rok. V stredobode nášho záujmu bude ochrana prírody a prírodné, resp. kultúrne dedičstvo Šamorína a okolia. Vašim deťom sa budú venovať traja vedúci, ktorí majú pedagogické zručnosti a vedia odborne a organizačne zastrešiť program. Našim cieľom je naučiť deti niečo nové v príjemnej atmosfére a dobrej spoločnosti.

              Kontakt, termín, program, záväznú prihlášku, súhlas so spracovaím osobných údajov a mnoho iných užitočných informácií nájdete tu: Tabor_SK.docx

            • Školská Summer Party je späť!

            • Milé žiačky, milí žiaci,

              po dlhšej pauze by sme vás radi pozvali na tohtoročnú Summer Party - dlho očakávanú školskú akciu, na ktorej máte možnosť osláviť so svojimi spolužiakmi a kamarátmi začiatok leta (a koniec školského roka;)) vo veľkom.

              Očakávať vás budeme už o týždeň, piatok 16.6. od 18:30, v aule našej školy. Témou bude neónová letná party v štýle Saint-Tropez, tešiť sa však môžete aj na bohatý program, nadupané pesničky, skvelý nealko bar, občerstvenie, fotokútik a mnoho ďalšieho až do polnoci!

              Cena lístka je 5€, zakúpiť si ho môžete od pondelka (12.6.) do stredy (14.6.), počas desiatovej a 10 minútovej prestávky pri ping-pongových stoloch na 1. poschodí. Na summer party môže so sebou každý vziať aj jedného kamoša, ktorý nemusí byť žiakom školy, je však potrebné zakúpiť ďalší lístok aj jemu:).

              Neváhaj teda a príď sa aj ty odreagovať od povinností a zabaviť sa na poslednú spoločnú akciu v tomto školskom roku. 

              Tešíme sa na vás!

              Váš ŠP