• Novinky

          • Súťaž  Mladý  Európan
            • Súťaž  Mladý  Európan

            • Dňa 26. apríla  2022  sme my, žiačky Sexty A, reprezentovali našu školu v  regionálnom kole súťaže Mladý Európan v Komárne. Je to vedomostná súťaž, ktorá je zameraná na Európsku úniu,  čiže členské štáty, orgány a organizácie EÚ, osobnosti EÚ, história EÚ, prírodné a kultúrne zaujímavosti. Podmienkou účasti na súťaži je vypracovaný projekt o krajine, ktorá v danom roku predsedá EÚ.

              Napriek tomu, že našu školu čakala takáto skúsenosť po prvýkrát a nevedeli sme, čo presne  od nej máme očakávať,   súťaž sme si užili. Náš projekt získal plný počet bodov a bol tak najlepší. Vo vedomostnej časti  sme sa umiestnili na 5. mieste.

              Na  budúci rok  sa už nemôžeme  zúčastniť,  pretože podľa pravidiel súťaže musí byť zostavený nový tím, ktorý bude školu reprezentovať.

              Veríme, že po tejto premiére našu školu budú reprezentovať tímy, ktoré budú chcieť dosiahnuť ešte lepšie výsledky. Víťazov celoštátneho kola čaká exkurzia do hlavných centier  Európskej únie.

               

              Ema Czuczová, Petra Juriková, Laura Kubalcová - žiačky Sexty A

            • OZNAM

            • Riaditeľka školy oznamuje, že z organizačných dôvodov udeľuje RIADITEĽSKÉ VOĽNO:

              v pondelok, dňa 23.mája 2022 pre triedy: Kvarta A, Kvinta A, Sexta A, Septima A, I.A, II.A, III.A a pre žiakov, ktorí sa nezúčastňujú plaveckého výcviku.

              v utorok dňa 24.mája 2022 pre triedy: Sexta A, Septima A a II.A

              v stredu, dňa 25. mája 2022 pre triedu III.A.

              Stravníci z uvedených tried budú v tieto dni automaticky odhlásení z obedov.

               

               

               

            • Rozlúčka maturantov so školou

            • Milí rodičia, starí rodičia, priatelia, kamaráti,

              srdečne Vás pozývame na slávnostnú rozlúčku maturantov so školou, ktorá sa uskutoční zajtra, 13.5.2022 o 10:45 v aule školy. Predtým si môžete pozrieť vyzdobené triedy maturantov.

              Tesíme sa na Vás.

               

            • Účasť na krajskom kole súťaži Hollého pamätník

            • Krajské kolo súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe detských recitačných kolektívov a divadiel poézie Hollého pamätník usporidalo Trnavské osvetové stredisko 27. - 29. apríla 2022 v budove krásneho Západoslovenského múzea v Trnave.  

              Gymnázium M. R. Štefánika v Šamoríne dôstojne reprezentovali dvaja veľmi nadaní žiaci, Alex Ondriáš (Prima A) a Nikola Kabátová (Sekunda A) v kategórii próza. Vydali zo seba maximum, no na pódiové umiestnenie to, žiaľ, nestačilo. Vrátili sme sa bohatší o skúsenosti, ktoré pevne veríme, že nám budú osožné v budúcom školskom roku.

              Žiakom blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu a tešíme sa na ďalšiu účasť.  

              Mgr. Natália Chreneková

          • Deň narcisov
            • Deň narcisov

            • 28. apríl bol deň, keď sa po celom Slovensku rozdávali narcisy - kvietky, ktoré sú symbolom jari - symbolom nádeje a nového života. Tento deň bol dňom narcisov a všetkých nás spojil pre dobrú vec.

              Deň narcisov - tradičnú zbierku organizovanú Ligou proti rakovine netreba nikomu predstavovať. Je to predsa najvzácnejšia zbierka, najväčší zdroj príjmu na pokrytie všetkých nákladov spojených s projektami pre ľudí s onkologickým ochorením, ale tiež na projekty preventívne - pre zdravú populáciu. Táto zbierka sa týka nás všetkých. A ako tradične, aj tento rok sme sa rozhodli pomôcť. Veľká vďaka patrí všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorí radi a ochotne prispeli a rovnaká vďaka patrí aj obyvateľom a návštevníkom mesta Šamorín, ktorí zbierku tiež podporili. V neposlednom rade ďakujeme aj dobrovoľníkom - žiakom triedy Kvinta A, ktorí ochotne a s nadšením oslovovali všetkých ľudí a robili osvetu. Tento rok tak vyzbierali sumu 1251,68 €. ĎAKUJEME!

              Renáta Orosová

          • Vyhrali sme olympiádu!
            • Vyhrali sme olympiádu!

            • Milí spolužiaci a učitelia,

              v dňoch  28. a 29. 4. sa naša škola zúčastnila na Župnej olympiáde stredoškolskej mládeže Trnavského kraja. A ako sa na olympiádu patrí, konalo sa aj slávnostné zapálenie olympijského ohňa, na ktorom nesmela chýbať ani účasť našich špičkových volejbalistiek a volejbalistov.

              Obrovskú snahu sme vynaložili všetci, no z každej kategórie mohol byť víťaz iba jeden. Po strhujúcich zápasoch až do posledného konca sme odchádzali spokojní.

              Dievčatám sa darilo veľmi dobre a obsadili 4. miesto po veľmi napínavom a tesnom súboji so Skalicou.

              Chlapci vo finálovom zápase rozdrvili Senicu a domov si s prehľadom odniesli majstrovský pohár so zlatými medailami.

              Sláva víťazom!

              S.G.Kapalla, S7ptima

               

              Ocenení boli dokonca aj jednotlivci - Lukáš Kobza zo septimy za najlepšieho hráča turnaja a Samuel Šuňal zo sexty za najlepšieho smečiara turnaja.

              Veľkým sklamaním bolo zrušenie konania Majstrovstiev Slovenska, na ktoré by naši chlapci mali postúpiť a porovnať si svoje schopnosti na celoštátnej úrovni. Dúfame však, že na budúci rok Majstrovstvá budú a my opäť zabojujeme o postup.

              Za účasť na takomto podujatí sme veľmi vďační, získali sme tým cenné skúsenosti do nášho športového života. Srdečne gratulujeme chlapcom a všetkým zúčastneným ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Obrovská vďaka patrí aj p. profesorke Pavolovej a p. profesorovi Gogovi, ktorí počas celého podujatia žiakov usmerňovali a podporovali.

              Katarína Čákyová, Kvinta