• Novinky

          • ČÍTANIE S LAUROU LONGAUEROVOU
            • ČÍTANIE S LAUROU LONGAUEROVOU

            • Sekunde A sa 31.03.2021 na online vyučovanie pripojila aj MISS SLOVENSKEJ REPUBLIKY 2014, MISS INTERCONTINENTAL EUROPE 2018 a MISS UNIVERSE 2019 Laura Longauerová, ktorá nám prečítala ukážku z knihy Škaredé káčatko, na ktorej nám všetkým poukázala na podstatu a dôležitosť vnútornej krásy, dobrého srdca a vzdelania.

              Tento príbeh nás učí venovať sa menej vzhľadu človeka a viac jeho činom. Učí nás nevzdávať sa pred ťažkosťami, veriť v seba a svoje schopnosti a poukazuje na to najdôležitejšie - zachovať si dobrotu vo svojom srdci.

              Na hodine sme sa dozvedeli aj o jej zážitkoch zo samotnej súťaže krásy a cestovania po svete. Laura si pre žiakov pripravila aj aktivitu, ktorá pozostávala z nakreslenia a opísania ich snov, pretože ona sama je príkladom toho, že sa sny plnia.

              A čo hovoria na stretnutie naši žiaci?

              Mne sa hodina s Laurou veľmi páčila. Konečne to bola nejaká zmena. Veľmi sa mi páčilo, že sa zaujímala o nás a o náš súkromý život. Veľmi sa mi páčilo, ako hovoril Ondrej, pretože bolo vidno, že to hovorí úprimne a zo srdca.

              PS: Je strašne pekná a milá. A ďakujem Vám, pani profesorka, za túto príležitosť!

                                                                                     Karin Vonyiková, Sekunda A

               

              Mne sa hodina páčila. Ja som si z hodiny zobral to, že nemáme ľudí odsudzovať podľa výzoru a nemáme veriť všetkému, čo vidíme na internete. A máme si ísť za svojimi snami, aj keď ostatní hovoria, že to nedokážem.   

                                                  Matej Kiss, Sekunda A

               

              Hodina bola zaujímavá. Veľmi sa mi páčilo, ako slečna Laura prepojila dielo s jej prácou.
              Bola to pre mňa veľmi pozitívna hodina. Povzbudilo ma to, aby som si išla za svojím snom
              a aby som sa nevzdávala. Ďakujem za dnešnú hodinu!

                          Petra Macangová, Sekunda A

               

              Ja by som povedal, že to bolo povzbudzujúce, keďže sme aj čítali dielo Škaredé káčatko. Zábavné to bolo určite, zaujímavé taktiež a bolo to konečne niečo iné v tejto korona kríze.

              Branislav Čóka, Sekunda A

            • Milí gymnazisti, vážení rodičia, pedagógovia,

            • riaditeľka školy Vám oznamuje, že po veľkonočných prázdninách od 7.4.- 9.4.2021 bude vyučovanie pokračovať  dištančnou formou pre všetky ročníky – vrátane maturantov.  Vyučovanie bude prebiehať podľa pôvodného dištančného rozvrhu tzv. humanitného týždňa.

              Veríme, že po sviatkoch bude vydané  usmernenie, ktoré určí, akým spôsobom  bude pokračovať vyučovanie od 12.4.2021.

               

                                                                                                                                            PaedDr. Edita Lysinová

          • ENVIRONMENTÁLNA BESEDA S NATÁLIOU PAŽICKOU
            • ENVIRONMENTÁLNA BESEDA S NATÁLIOU PAŽICKOU

            • Dňa 30.3.2021 sa žiaci našej školy zúčastnili na online environmentálnej besede s Natáliou Pažickou.

              Natália Pažická je environmentálna aktivistka a na internete sa označuje ako greenfluencerka. Je spoluzakladateľkou najväčšej klimatickej petície na Slovensku (Klíma ťa potrebuje) a motivuje ľudí žiť udržateľnejším životom.

              Kedysi modelka, ktorá cestovala po svete, stylistka pre rôzne módne časopisy by sa pred pár rokmi sama nazvala nákupnou maniačkou. Avšak, dnes je to bojovníčka za ochranu planéty, ktorá pomocou svojho občianskeho združenia #everyindividualmatters pomáha ľuďom a zvieratám, ktoré to potrebujú.

              Na vysokej škole v Amsterdame vyštudovala módny priemysel a na sociálnych sieťach zverejňuje pravdu o tom, ako módne reťazce v skutočnosti fungujú.

              Beseda sa niesla vo veľmi príjemnom a priateľskom duchu, rozoberali sme prevažne tému fast fashion, kde nám prezradila jej tipy na udržateľnejší život, taktiež sme sa dozvedeli, ktoré obchody s oblečením nezaťažujú planétu a vyrábajú tak udržateľnejšie oblečenie, no a nezabudli sme diskutovať aj o následkoch klimatickej krízy. Počas tejto prednášky sme sa asi viacerí zamysleli nad otázkou, že kto vlastne vyrába naše oblečenie? Natália nám na to odpovedala: „Vo väčšine prípadov ide o šičky, ktoré v obrovských továrňach žijú v novodobom otroctve, kde dostávajú veľmi nízky plat, ktorý posielajú domov svojej rodine a ony samé žijú z misky ryže a pohára vody denne." Následne nám spomenula, že tento špinavý biznis podporujú práve značky, ktoré nájdeme v každom jednom väčšom nákupnom centre na Slovensku.

              Z prednášky sme si mnoho zobrali a vo viacerých smeroch nám všetkým otvorila oči.

               

              Mgr. Lenka Sojčáková

          • Girl's Day
            • Girl's Day

            • Pri príležitosti Medzinárodného dňa dievčat a žien v IT organizuje občianske združenie Aj Ty v IT už po ôsmy raz kariérny deň pre stredoškoláčky Girl's Day. Tento rok sa podujatie uskutoční 22. apríla 2021. 

              Prostredníctvom Girl's Day majú dievčatá vo veku 15 až 19 rokov unikátnu príležitosť nazrieť do zákulisia IT organizácií a spoločností a zistiť, čo im sektor nových technológií kariérne ponúka. Keďže pandemická situácia je stále dosť nevyspytateľná, ôsmy ročník sa uskutoční kompletne v ONLINE forme. Vytvorený je približne dvojhodinový program vysielaný naživo z Girl's Day štúdia, dopĺňaný krátkymi videami, interaktívnymi vstupmi, diskusiou a tiež možnosťou vyhrať zaujímavé ceny. Dievčatá sa popri tom dozvedia aj osobné skúsenosti žien a dievčat, ktoré už v IT pracujú alebo sa IT rozhodli študovať. 

              Čo pre aktívnu účasť potrebujú dievčatá urobiť?

              • Každé dievča sa musí v termíne 1.4. - 15.4. samostatne zaregistrovať na webovej stránke www.girlsday.sk, na svoj e-mail dostane potvrdenie o registrácii a informáciu, ako sa k podujatiu pripojiť.
              • Program začína 22. apríla o 10:00 hod a bude v trvaní približne dve hodiny.
              • Program môže sledovať každá študentka samostatne (z domu počas dištančného vzdelávania alebo v škole v pc učebni so slúchadlami) alebo môžete program sledovať spoločne (premietanie na stenu, interaktívna tabuľa a pod.). V prípade spoločného premietania by malo mať každé dievča vlastný mobil/tablet aby mohlo prostredníctvom aplikácie sli.do komunikovať.

              Girls Day 2021

            • MATURANTI SA OD PONDELKA 22.3.3021 VRÁTIA DO ŠKOLY  NA PREZENČNÉ VYUČOVANIE

            • Riaditeľka školy oznamuje žiakom maturitného ročníka, že na základe odporúčania zriaďovateľa školy sa pre maturantov začína od pondelka 22.3.2021 prezenčná forma vyučovania. S konkrétnymi pokynmi budú maturanti oboznámení formou správy cez EduPage.

              Začatím prezenčného vyučovania končí pre maturantov vyučovanie on-line. Ak majú žiaci oprávnený dôvod do školy nenastúpiť,  musia sa riadne ospravedlniť a učivo si dobrať. Neúčasť na prezenčnom vyučovaní sa posudzuje podľa dokumentu MŠŠVaV SR „ Návrat do škôl – k 8.marcu 2021“ – čl. 8 -  školská dochádzka ( str.8 – plnoletý žiak).

              Milí maturanti, využite možnosť návratu do školy a tým aj kvalitnejšiu prípravu na maturitné skúšky, ktoré sa nezadržateľne blížia!

                                                                                                                PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy

            • Praktický workshop - "Hovor ako TED: Prezentačné zručnosti a techniky tých najlepších"

            •  Ak si žiakom 1. - 4. ročníka SŠ (resp. Kvinty až Oktávy), IT akadémia ťa pozýva na praktický workshop, ktorý pre teba pripravila so skúsenou lektorkou Šárkou Patkošovou, ktorá je certifikovanou lektorkou a soft-skills trénerkou s viac ako 10 ročnými skúsenosťami z oblasti rozvoja a vzdelávania dospelých. V súčasnosti pracuje ako Learning & Development Manager v Lean In Slovakia. V IT oblasti pracuje ako AT&T Projektový implementačný manažér/Expert pre rozvoj a vzdelávanie zamestnancov. V rámci jej spolupráce s Google pôsobí ako certifkovaný #Iam Remarkable workshop facilitátor, Female Empowerment a Design Thinking tréner pod záštitou programu Grow with Google. Jej vášňou je rozvíjať a podporovať ľudí, aby mohli dosiahnuť svoje ciele a mali šťastný a naplnený život.

              O čom to je:

              Pre ŽIAKOV SŠ (ekvivalent OG) - "Hovor ako TED: Prezentačné zručnosti a techniky tých najlepších" - na workshope sa budete rozprávať a sami si vyskúšate konkrétne techniky a nástroje na to, ako zaujať hneď od začiatku, ako prekvapiť svoje publikum, okoreniť svoju prezentáciu, využiť emócie vo svoj prospech a neustále sa zlepšovať. Čakajú na vás skupinové, ako aj individuálne aktivity, ktoré budú zamerané na rozvoj kreativity, riešenia problémov, ale hlavne na zdokonalenie vašich prezentačných zručností! 

              Špecifické oblasti workshopu: Piliere presvedčivosti / Typológia študentov / Pyramída učenia / Kreatívny názov / Inšpirujúci úvod a silný záver / Efektívne techniky na vytvorenie kreatívneho, presvedčivého a emočne nabitého prejavu / Zvládanie ťažkých situácií / Praktické metódy na neustále zlepšovanie svojho prejavu a prezentácií

              Dátum a čas:  

              8.4.2021 16.00 - 19.00 (UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita workshopu, prihlasovanie sa uzavrie skôr ) 

               !!!V prípade naplnenia 1. termínu otvoríme 2. termín 3.5.2021 16:00 – 19:00!!!

              Platforma: ZOOM

              Hovor ako TED

            • Nové termíny IT čajovní pre žiakov SŠ!

            • Môžete sa na ne prihlásiť na https://dotazniky.itakademia.sk/.

               

              Programovanie mikrokontroléra Arduino – základy

              • termín– 12.3.2021, 14:00-16:00 

               

              Programovanie 2D hier v prostredí MakeCode Arcade 2 – pokračovanie nové hry

              • termín– 15.3.2021, 14:00-16:00 

               

              Programovanie mikrokontroléra Arduino – pokračovanie

              • termín– 16.3.2021, 14:00-16:00 

               

          • Registrácia do IQ olympiády je spustená!
            • Registrácia do IQ olympiády je spustená!

            • V priebehu marca prebieha registrácia detí do súťaže. Súťaž je tak ako po minulé roky určená  pre žiakov 5. – 9. ročníka základných škôl, prípadne prímy až kvarty osemročných gymnázií. Školské kolo bude prebiehať on-line v apríli. On-line školské kolo pozostáva z riešenia 25-tich rôznych logických úloh, ktoré je potrebné vyriešiť za 30 minút.

              Deti budú súťažiť opäť o zaujímavé ceny – notebook, tablety, knihy, inteligentné hodinky, logické hry, .... a veľa ďalších cien

              Deti sa musia registrovať v termíne 01. marec 2021 – 31. marec 2021 na stránke (kvôli GDPR) https://test.iqolympiada.sk/vstup_pre_ziakov/?registrace=1

              Registrácia zaberie maximálne 5 minút. Chceli by sme však upozorniť, že po registrácii musí ešte rodič (zákonný zástupca) odsúhlasiť účasť dieťaťa v súťaži, opäť elektronicky. Bez tohto kroku sa žiak súťaže nemôže zúčastniť.

              Dôležité dátumy:

              Registrácia účastníkov 1.3. - 31.3.2021

              Školské on-line kolo 12.4. - 18.4.2021 (je možné riešiť aj mimo školy)

              Regionálne kolo – semifinále:

              5.5.2021 on-line

              Celoslovenské kolo – finále

              1.6.2021, miesto a spôsob bude upresnené podľa aktuálnej pandemickej situácie.

          • "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? "
            • "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? "

            • IT akadémia vás pozýva (žiakov SŠ (ekvivalent OG))  do ďalšej IT Čajovne na tému "Kritické myslenie v praxi: Ako sa vyznať v informačnom chaose? " . Pre veľký záujem sú pripravené 2 termíny.

              Dozviete sa ako identifikovať v záplave informácií tú nedôveryhodnú? Prečo sa nášmu mozgu a jeho rýchlym úsudkom nedá vždy veriť? Kritické myslenie bolo podľa Svetového ekonomického fóra 2. najžiadanejšou mäkkou zručnosťou na pracovnom trhu v roku 2020. Jeho dôležitosť do budúcnosti len porastie, a to nielen v práci. Na workshope si vyskúšate, ako nám vie kritické myslenie pomôcť orientovať sa v informačnom chaose na internete. Dozviete sa, prečo je dokázať príčinu udalostí ťažšie, než sa zdá, alebo čo má spoločné ruský cár a bociany v Nemecku.

              Dátum a čas: 22.3.2021 16:00 - 18:00
                                     25.3.2021 16:00 - 18:00


              Prihlasovanie - https://dotazniky.itakademia.sk/ (prihlasovacie údaje na webinár zašleme len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)

               
              UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita, prihlasovanie sa uzavrie skôr


              Platforma: ZOOM

              Sprevádzať Vás bude lektorka Miroslava Kuľková - je Google Certified Trénerkou pre oblasť Critical Thinking and Media Literacy. Získala doktorát na Univerzite Karlovej, kde v súčasnosti pôsobí ako výskumníčka. Bola členkou medzinárodných výskumných projektov, prednášala na univerzitách a konferenciách v zahraničí a na konte má tiež niekoľko medzinárodných odborných publikácii. Miera rozšírenia dezinformácii v spoločnosti ju natoľko znepokojovala, že vytvorila workshopy kritického myslenia, ktoré v spolupráci s košickým coworkom Starportom začala streamovať do košických stredných škôl. V súčasnosti spolupracuje s LeanIN Slovakia a IT Akadémiou, kde učí ženy a študentov ako pracovať s informáciami.

              Kritické myslenie

          • Súťažná konferencia JUNIOR INTERNET
            • Súťažná konferencia JUNIOR INTERNET

            • Už 16. ročník tejto zaujímavej súťažnej konferencie vyhlasuje Asociácia pre mládež, vedu a techniku.

              Súťaž je určená žiakom základných a stredných škôl. Súťažiacimi sú individuálni autori alebo tím maximálne troch autorov, ktorí sa aktívne zaujímajú o tvorbu webových stránok, programovanie aplikácií, digitálnu grafiku a dizajn, písanie textov a blogov, aktívnu tvorbu na sociálnych sieťach a tvorbu online projektov zameraných na vzdelávanie. Súťaž obohacujú aj rôzne workshopy, diskusie a prezentácie. Prihlasovať práce je možné do 15. 3. 2021. Súťažné kategórie pre tento rok sú:

              WEB

              webové stránky

              DESIGN

              digitálne grafické práce a digitálny dizajn

              TEXT

              texty na vyhlásenú tému

              BLOG

              blogy a vlogy, ale aj obsah na sociálnych sieťach

              APP

              mobilné aplikácie

              LEARN

              weby a aplikácie využiteľné vo vzdelávaní

              Propozície súťaže juniorinternet.sk

            • Nové termíny a témy IT čajovní

            •  

              Herným vývojárom za 90 minút

              1. Počítačové hry sa radi hráme, pretože pri nich vieme relaxovať, ale rovnako tak zažívať rozličné neuveriteľné dobrodružstvá s našimi avatarmi. Vieme pri nich tráviť hodiny a hodiny času a máme problém sa od nich odtrhnúť a vrátiť späť do reality. Napadlo vás však, čo asi obnáša vytvoriť takú počítačovú hru? A napadlo vás vytvoriť si vlastnú hru? A čo ak by som na vlastnú počítačovú hru zbalil spolužiačku/spolužiaka? A čo ak sa to dá zvládnuť za 90 min? Hmm... tak poďme na to!
              2. Lektor: Miro Biňas - Neúspešný herný vývojár, ktorý síce začal množstvo herných projektov, ale do úspešného konca nedoviedol ani jeden. Zato však motivuje iných, aby sa vyhli jeho chybám a užili si tvorbu vlastných hier v jazyku Python s knižnicou Pygame Zero. Stále však verí, že z neho nakoniec herný vývojár bude. Vyzerá to však skôr na to, že z neho bude tak akurát Batman.
              3. Termín: 19.3.2021 o 13:00 – stredné školy
              4. Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/

               

               

              Mars 2020: Perseverance – od nápadu až po pristátie na červenej planéte a ešte ďalej

              1. Popis: 18. februára 2021 sa rover Perseverance dotkol povrchu Marsu. Čo to znamená pripraviť takúto misiu? Ako sa to celé pripravuje? Ako vyzerá štart a raketa? Mars je aktuálne jediná planéta „obývaná“ iba robotmi. Ako celá misia pomôže nám ľuďom na Zemi? Môžeme tam naozaj nájsť život? Na to všetko sa skúsime pozrieť spolu!
              2. Lektori: Miška Brchnelová študuje “aerospace engineering” a pracuje na simulácii, design-e a stavbe rakiet. Majo Babinčák sa venuje štúdiu molekulárnej biológii. Obaja sa venujú popularizácii vedy a techniky na Slovensku.
              3. Pre žiakov stredných škôl
              4. Termín: 8.3.2021 o 16:00
              5. Prihlasovanie: https://dotazniky.itakademia.sk/
            • Vážení rodičia, milí gymnazisti,

            • AJ PO PRÁZDNINÁCH POKRAČUJEME V DIŠTANČNOM VZDELÁVANÍ

               

              z dôvodu negatívneho vývoja epidemiologickej situácie Pandemické stredisko TTSK, ani jednotlivé  RÚVZ  neodporúčajú otvárať stredné školy  ani v jednom okrese Trnavského samosprávneho kraja pre prezenčnú formu vyučovania.

              Preto  od 8.3.2021 – po skončení jarných prázdnin- budeme aj našej škole  pokračovať vo vzdelávaní dištančnou formou – aj maturitné triedy. Ako sme už avízovali – pre starších žiakov bude platiť rozvrh na tzv. prírodovedný týždeň.

              Dovtedy si však užívajte prázdninové dni, oddychujte, využite povolenú možnosť pohybu v prírode, ale  nezabúdajte – buďte naďalej veľmi opatrní, chráňte seba aj svojich blízkych.

               

              Všetkým Vám prajem najmä dobré zdravie!

               

                                                                                     PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy

            • Vážení rodičia, absolventi a všetci priaznivci Gymnázia M. R. Štefánika v Šamoríne.

            •  V súčasnosti,  už takmer rok , žijeme zvláštnu dobu, ktorej sme sa museli všetci prispôsobiť. Práca, škola, priatelia – to všetko funguje „ na diaľku“ a nevieme sa dočkať, aby sa život konečne dostal do normálu.

              Sú však veci, ktoré zostali nemenné – a takou je aj naša každoročná výzva smerom k Vám – rodičom, absolventom a priateľom  šamorínskeho gymnázia. Každoročne Vás v tomto období oslovujeme s prosbou o podporu školy prostredníctvom zákonom danej možnosti, aby sme 2%  svojich už zaplatených daní  presmerovali na účet občianskeho združenia :

               

               

              Rodičovské združenie pri Gymnáziu M. R. Štefánika

              Slnečná 2, 931 01 Šamorín

              Právna forma:     Občianske združenie

              IČO/SID:              173196170062

              č. ú.  IBAN : SK21 0900 0000 0000 2187 9042 , BIC: GIBASKBX

               

              Z týchto prostriedkov každoročne hradíme nákup finančne nákladných učebných pomôcok, ktoré by škola nevedela  bez našej pomoci zakúpiť,  z členských príspevkov pravidelne  podporujeme edukačné   pobyty a exkurzie,  účasť žiakov na vedomostných súťažiach na športových podujatiach, podieľame sa na odmeňovaní najúspešnejších žiakov a  tried školy. Samozrejme, všetko v úzkej spolupráci s vedením školy a učiteľským zborom gymnázia.

              Áno, vieme, že vďaka dištančnému spôsobu vyučovania sa z rozpočtu RZ ušetrili financie – deti necestovali na súťaže, nemohli využívať všetky učebné pomôcky a pod., ale o to väčšie sumy budeme môcť investovať do podpory a zlepšenia vybavenia školy.

              Preto si Vás dovoľujeme požiadať, aby ste využili zákonnú možnosť a poukázali svoje 2% už zaplatenej dane na účet Rodičovského združenia pri Gymnáziu M. R. Štefánika v Šamoríne aj v tomto roku.. Budeme veľmi vďační , ak sa tak rozhodnú aj ostatní Vaši rodinní príslušníci, Vaši priatelia a známi.

               

              Ďakujeme .

                                                 Ladislav Šurman

                         Predseda RZ pri Gymnáziu M. R. Štefánika

               

               

              Vážení rodičia a priatelia školy,    

              Rodičovského združenia pri Gymnáziu M. R. Štefánika v Šamoríne.dovoľte mi poďakovať sa Vám za doterajšiu podporu poukazovaním 2% asignačnej dane na účet  

              Obraciam sa na Vás s prosbou, aby ste nám aj v tomto roku zachovali Vašu priazeň a pomohli pozitívnym zmenám na škole. Rovnako, ako doteraz, Vami poukázané 2% budú využité maximálne efektívne.

                                                                         S pozdravom

                                                                                 PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy

          • Keď nám hudba pomáha
            • Keď nám hudba pomáha

            • Hudba je silným pomocníkom aj v boji s koronavírusom. Mnohé nemocnice zverejňujú playlisty alebo konkrétne pesničky, ktoré používajú ako doplnok pri liečení koronavírusu s cieľom vytvoriť príjemnú atmosféru a pomôcť pacientom cítiť sa lepšie. 
          • Pre veľký záujem sa otvárajú nové termíny
            • Pre veľký záujem sa otvárajú nové termíny

            • na workshopy "Úvod do tvorby webových stránok - základy jazyka HTML". 

              Ak sa chceš venovať programovaniu webových stránok, ale ani netušíš kde začať. A ako vlastne funguje web? Ktorý jazyk by si sa mal naučiť ako prvý a ako vôbec dostaneš program zo svojho počítača na web, kde ho uvidí celý svet? Na všetky tieto otázky sa dozvieš odpoveď práve v rámci tohto webinára. Vysvetlia ti základnú štruktúru webových stránok, naučíš sa jazyk HTML a dozvieš sa, prečo je v súčasnosti jeho znalosť nevyhnutnou alebo aspoň veľmi užitočnou výbavou každého používateľa webu.

              Prosím sleduj jednotlivé termíny a cieľovú skupinu k nim:

              •   04.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci SŠ

              •   11.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci SŠ

              •   18.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci ZŠ od 7. ročníka (ekvivalent OG)

              • 25.03.2021 o 15:00 (do 17:00) - žiaci ZŠ od 7. ročníka (ekvivalent OG)

              Prihlasovanie - https://dotazniky.itakademia.sk/ (prihlasovacie údaje na webinár dostanú len prihlásení žiaci na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky)

              UPOZORNENIE: Počet miest je limitovaný, keď sa naplní kapacita workshopu, prihlasovanie sa uzavrie skôr

              Platforma: ZOOM

              Sprevádzať Vás bude lektorka Iveta Tonhauserová - Vyštudovala Fakultu elektrotechniky a informatiky na Technickej Univerzite v Košiciach a ako softvérová inžinierka pôsobí už 14 rokov. Aktuálne sa venuje full stack softvérovému vývoju v americkej spoločnosti GoHealth, no má za sebou spolupráce na širokom spektre medzinárodných či lokálnych projektoch na Slovensku a vo Fínsku. Vo voľnom čase sa aktívne venuje dobrovoľníctvu, spolupráci s rôznymi neziskovkami a mentoringu. Okrem toho vedie košickú pobočku organizácie PyLadies a chce dokázať, že aj programovanie môže byť zábava, ak viete, ako na to.

            • DAJ SI PRIHLÁŠKU K NÁM!

            • Milí budúci gymnazisti – deviataci a piataci, vážení rodičia.

              V minulých rokoch sme o takomto čase mali za sebou prvé stretnutia s Vami – uchádzačmi o štúdium na našom gymnáziu. Žiaľ, už takmer rok trvajúca pandemická situácia nám nedovoľuje zorganizovať obvyklé Dni otvorených dverí. Preto sme sa snažili nájsť náhradný spôsob, ktorým Vám vieme priblížiť život na škole, podať Vám základné informácie o tom, čo sa na našom gymnáziu naučíte, ale v tomto období to najhlavnejšie, čo musíte splniť, aby ste sa od septembra stali našimi žiakmi.

              Na https://gymmrssam.edupage.org/a/daj-si-prihlasku-k-nam

              -  nájdete Fotografie z interiéru školy, zo zaujímavých akcií, ktoré sme zorganizovali v čase pred pandémiou, ale – my sme šikovní a zaujímavé podujatia sme zorganizovali aj počas dištančného vyučovania. Veríme, že keď sa pozriete do Galérie našich najúspešnejších absolventov zistíte, že aj u nás – v šamorínskom gymnáziu sa dá „našliapnuť“ na úspešnú ( až) medzinárodnú kariéru! A práve toto by vás malo presvedčiť, prihlásiť sa k nám! Nemusíte cestovať za vedomosťami do Bratislavy, vstávať skoro ráno na vlak, či autobus. Pohodlne a bez ranného stresu sa dostanete do školy a keď sa chcete zabaviť v Bratislave, po škole budete mať plno času skočiť do kina, na tréningy alebo iné voľnočasové aktivity.

              Dôkladne si preštudujte aj kritériá, ktoré treba splniť, aby ste na prijímacích skúškach boli úspešní a stali sa novými gymnazistami. Ak ste chodili na súťaže, mali ste slušný prospech – to všetko môže zvýšiť vaše šance na prijatie na školu. A Váš talent môžete rozvíjať ďalej  - už ako gymnazisti.

              Vážení rodičia deviatakov a piatakov,

              Prihlášky na štúdium na strednú školu vyplníte s výchovnými poradcami na základných školách. Prosím, venujte pozornosť ich správnemu vyplneniu ( známky, tel. čísla, e-mailové adresy a pod.), prílohám (napr. výsledky súťaží a iné) . Prihlášky môžete doručiť na naše gymnázium najneskôr do 16.4.2021 osobne, poštou alebo cez EduPage. V prípade akýchkoľvek nejasností, otázok a pre doplňujúce informácie nás neváhajte kontaktovať. Všetky možnosti sú uvedené na web-stránke našej školy.

              Rozhodnite sa správne – podajte si prihlášku na štúdium k nám!

              Tešíme sa na stretnutie s Vami!                                                                                                             

                                                                                           PaedDr. Edita Lysinová

          • IT čajovňa - Programovanie mikrokontroléra Arduino - základy
            • IT čajovňa - Programovanie mikrokontroléra Arduino - základy

            • Milí žiaci, IT akadémia vás pozýva na zaujímavú aktivitu - Programovanie mikrokontroléra arduino:

              • termín– 26.2.2021, 13:00-15:00 
              • Žiaci SŠ (1.-4. ročník, Kvinta - Oktáva)
              • Popis: V rámci IT čajovne sa naučíte základy práce s mikrokontrolérom Arduino – čo je to mikrokontrolér, ako sa zapájajú LED svetlá, tlačidlá, potenciometer, bzučiak. Počas IT čajovne budete zapájať tieto komponenty na stránke Tinkercad, nie je preto potrebné vlastniť sady s Arduinom.
              • Lektor: Patrik Voštinár
              • Registrácia na čajovňu: https://dotazniky.itakademia.sk/