• Novinky

            • Do debatného finále aj napriek karanténe!

            • Rovnako ako minulý školský rok, aj tento rok Slovenská debatná asociácia organizuje Juniorskú debatnú ligu, ktorá je rozdelená na dve kategórie. Práve v druhej z nich tento rok súťažili aj žiačky Gymnázia M.R. Štefánika v Šamoríne - Saskia Kollárová a Lenka Čulagová z Tercie A. V novembri a januári písali dievčatá argumentačné eseje, vždy jednu súhlasnú a jednu nesúhlasnú. V marci a začiatkom mája sa zase uskutočnili „klasické regionálne“ debatné kolá, kedy dievčatá cez Discord debatovali proti tímom z východného a západného Slovenska. Po všetkých 4 turnajoch  skončili v tabuľke na krásnom druhom mieste, čo pre nich znamená postup do finále. Veľmi sa teším, že aj napriek tomu, že debatovanie distančne prináša len zlomok potešenia z prezenčných kôl, sa dievčatá rozhodli zapojiť do ligy aj tento rok. Nižšie si môžete priamo od nich prečítať, aké tézy  debatovali, ako vnímali tohtoročnú ligu a celkovo pár slov k debate.

              Lenka: „Počas karantény sa nám všetkým (vďaka množstve času) naskytla možnosť pracovať na tom, čo nás baví. Pre mňa to bolo debatovanie. Debatná liga sa rovnako, ako aj iné súťaže, preniesla do online priestoru. Od korešpondenčných kôl, kde sme písali eseje na rôzne témy, až po prezenčné kolá, kde sme na platforme Discord debatovali s ostatnými účastníkmi, sme sa udržali v tabuľke na 2. mieste. Pred pár dňami sme postúpili do finále, ktoré sa bude konať v júni. Aj keď to tak možno neznie, debatovanie je naozaj zábava. Preberanie kontroverzných tém z rôznych perspektív a stretávanie nových a najmä veľmi zaujímavých ľudí tvorilo obrovskú časť mojej karantény. Aj keď s tým prichádzalo veľké  množstvo stresu, som veľmi rada, že som sa na to dala.“

              Saskia: „Debatovať som začala približne pred dvoma rokmi. Je to úžasný spôsob rozvíjania sa. Učí nás to kritickému mysleniu a schopnosti zdôvodniť svoj názor. Našťastie sa tento rok podarilo SDA-čke (Slovenská debatná asociácia) usporiadať online turnaj aj napriek korone. Prvá časť spočívala v písaní esejí a druhá v online debatovaní. Nie je to taká nuda, ako sa môže zdať. Tézy sa totiž zameriavajú na aktuálne problémy a veci často rozoberané vo svete. Tento rok sme debatovali napríklad o tom, či by sa mali zaviesť kvóty na počet žien v politike alebo či by mali byť deti zo sociálne slabších rodín zvýhodnené pri prijímaní na stredné školy. Po všetkých kolách sa sčítali body a nášmu tímu sa podarilo dostať až do celoslovenského finále, ktoré sa bude konať v júni.“

               

              Dievčatá, držíme Vám na celoštátnom kole palce!

               

                                                                                                                            Táňa Gáborová, Oktáva A

                                                                                                                            Gymnázium M. R. Štefánika

            • Praktický workshop so spoločnosťou GlobalLogic

            • IT akadémia pripravila pre žiakov 2.- 4. ročníka SŠ praktický workshop so spoločnosťou GlobalLogic na tému "Čo sa skrýva za vývojom produktu?", ktorý sa uskutoční  1. júna 2021 od 14:30 do 16:30 na platforme ZOOM.

               

              Na čo sa môžu žiaci tešiť: Budú mať možnosť vyskúšať si prácu v Scrum tíme a zažiť skutočné IT. Ochutnajú nástrahy, ktoré vývoj produktu ponúka a zažijú agilné prostredie.   Workshop bude interaktívny a očakáva sa aj ich zapojenie. 

               

              Kto sa im bude venovať?

              Janka Petríková - projektová manažérka, ktorá po vyštudovaní Stavebnej fakulty našla uplatnenie v IT svete.

              Aďa Štefanová - Scrum masterka, ktorá zároveň zastrešuje rolu SQA v GlobalLogic Slovakia.

              Soňa Šišmišová - zabezpečuje kvalitu procesov na projekte a tiež sa ujala aj pozície Scrum Master(ky).

              Marika Šagiová - vytvára automatizované testy, ktoré zabezpečujú požadovanú kvalitu produktov pre amerického zákazníka v oblasti marketingu. 

              Zdenka Kováč - manuálna testerka, ktorá pomáha udržiavať vysokú kvalitu produktu a s veľkou chuťou sa púšťa aj do automatizovaného testingu.

              Dalibor Hajči - v GlobalLogic Slovakia zabezpečuje rozvoj zamestnancov a prevedie vás celým workshopom.

               

              Prihlasovanie - http://dotazniky.itakademia.sk/index.php/218476?lang=sk (prihlasovacie údaje na webinár zašleme len prihláseným žiakom na emailovú adresu, ktorú uvedú do prihlášky najneskôr deň pred konaním aktivity).

            • Zapoj sa do prestížneho rozvojového programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE)

            • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátane DofE) je rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti, naplniť svoj potenciál a pomôcť uspieť v živote. Rozvinieš v ňom svoj talent, venuješ sa športu a dobrovoľníctvu a pôjdeš na dobrodružnú expedíciu.

              Cieľom tohto programu je motivovať všetky skupiny mladých ľudí vo veku 14 – 24 rokov na sebe komplexne pracovať. Sprostredkovaním overeného vzdelávacieho programu chceme mať trvalý dopad na mladých ľudí a ich praktické zručnosti, spoločenskú zodpovednosť a šancu uspieť v živote

              Víziou zakladateľov je generácia sebavedomých mladých ľudí zodpovedných za seba a svoje okolie. Lepší mladý človek je úspechom nielen pre seba, ale aj pre celé Slovensko.

              Poddrobé informácie nájdete tu: https://www.dofe.sk/sk/  

               

          • Letná škola mladých vedcov 2021
            • Letná škola mladých vedcov 2021

            • Slovenská akadémia vied s podporou Fenoménov sveta prináša druhý ročník Letnej školy mladých vedcov.

               

              Čo je letná škola mladých vedcov?

              Letnú školu organizuje občianske združenie All4Science, ktorého cieľom je predovšetkým zábavnou formou prehĺbiť poznatky žiakov a odovzdať im praktické zručnosti z oblasti chémie, fyziky, informatiky, programovania a biológie.

              Žiaci budú pracovať pod vedením vedcov z ústavov informatiky, molekulárnej biológie, anorganickej chémie či experimentálnej farmakológie SAV. Nepôjde teda o klasický letný tábor, v ktorom sa deti hrajú či športujú. V Letnej škole mladých vedcov sa realizujú experimenty, overujú hypotézy a rozširujú vedomosti.

               

              Ako sa prihlásiť?

              V termíne od 10. 5. do 15. 6. sa môže každý záujemca prihlásiť prostredníctvom krátkeho formulára, ktorý nájdete po kliknutí tu. Letná škola mladých vedcov 2021 sa uskutoční v týždni od 19. do 23. júla 2021.

               

          • DEŇ ZEME – 22. apríl
            • DEŇ ZEME – 22. apríl

            • Zmeníme našu planétu alebo zmeníme seba?

              Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti 21. marca a oslavoval príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia.

              Keďže tento sviatok bol ešte počas dištančného vzdelávania, tak sme si pre našich žiakov nachystali online únikovú hru (escape room), kde museli zdolať sedem ekologických úloh, aby postupne vyskladali z písmen za jednotlivé úlohy heslo, ktoré bolo kľúčom k vyriešeniu celej únikovej hry.

              V priebehu minulého týždňa sa žiaci našej školy zúčastnili aj Junior EKOTOPFILM festivalu. Tento rok sa festival venoval témam Food Waste (plytvanie potravinami) a uhlíhovej stope. Do tejto peknej environmentálnej akcie sa zapojil prvý stupeň osemročného gymnázia. Spolu sme si pozreli tieto dva krátke filmy, ktoré nás prinútili zamyslieť sa nad tým, ako svojím správaním meníme prostredie, ktoré nutne pre svoj život potrebujú nielen zvieratá, ale aj my – ľudia.

              Tento týždeň po nástupe všetkých žiakov sa trieda I.A rozhodla, že v rámci ich adaptačného týždňa pôjdu a vyzberajú odpadky, ktoré sú v blízkosti školy, teda v okolí školského ihriska.

              Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť tohto festivalu a jednotlivých aktivít, lebo všetkým nám záleží na tom, akú planétu prenecháme ďalším generáciám.

              Mgr. Lenka Sojčáková

            • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            • Oznámenie – riaditeľské voľno

               

              Riaditeľka školy informuje  žiakov a rodičov o  udelení riaditeľského voľna z organizačných dôvodov :

              7.mája 2021 (piatok) –                  iba pre maturitné ročníky

              10.mája 2021 ( pondelok) –        pre žiakov nižších ročníkov 8-ročného štúdia (triedy prima až kvarta) a pre maturantov

              Ostatné ročníky sa v tieto dni  riadia aktuálnym rozvrhom .

              Žiaci – stravníci, ktorí budú mať riaditeľské voľno, budú automaticky odhlásení zo stravy. Ostatní žiaci - stravníci, ktorí nemajú riaditeľské voľno, sa môžu v tieto dni riadne stravovať.

              Riadne vyučovanie pre všetky ročníky bude pokračovať od utorka – 11.5.2021.

                                                                                            

                                                                                                            PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy@

            • 2. miesto na celoslovenskom kole SOČ z biológie!

            • Naša žiačka Lucia Goldbergerová sa 27. apríla zúčastnila celoslovenského kola SOČ, kde dosiahla vynikajúci výsledok - umiestnila sa na 2. mieste. Lucia si pripravila pár slov o svojej práci a o tom, ako jej to pomohlo k prijatiu na vytúženú vysokú školu.

              Lucii gratulujeme k perfektnému umiestneniu a prajeme veľa úspechov v štúdiu na vysokej škole:)

              A teraz pár slov od Lucie:

              Milí žiaci a sympatizanti GMRŠ,

              dňa 27.4.2021 prebehlo celoslovenské kolo SOČ (Stredoškolskej odbornej činnosti), ktoré sa kvôli epidemiologickej situácii konalo online cez aplikáciu MS Teams. Na základe hodnotenia odbornej komisie som s prácou Vplyv automobilovej dopravy na znečistenie ovzdušia umiestnila na 2. mieste.

              Pri vypracovaní a následnom obhajovaní mojej práce som získala veľa skúseností, ktoré mi poslúžia v ďalšom štúdiu na vysokej škole a dokonca sa zídu aj neskôr v živote, preto sú veľmi cenné. Zároveň som si rozšírila svoje poznatky v oblasti životného prostredia a environmentalistiky, ktorou sa v dnešnej dobe zaoberáme čoraz viac.

              Aj keď som zo začiatku neverila, že dokážem takúto prácu vypracovať, nevzdala som sa a robila som všetko pre to, aby som to zvládla. Počas polročnej, často veľmi vyčerpávajúcej práce som sa zdokonalila vo formulovaní odborných textov, získala som iný pohľad na danú problematiku, nadobudla som nové poznatky a zároveň som sa postavila strachu a stresu z prezentovania, obhajoby a otázok členov hodnotiacej komisie. Skúsenosti, ktoré som postupne získala od začiatku až po finále sú nezaplatiteľné a úžasné, aj keď to nebolo ľahké docieliť. Oplatilo sa. Nie len preto, že som nadobudla nové skúsenosti a poznatky (aj s využívaním počítačových programov), ale aj preto, lebo vďaka umiestneniu na súťaži sa mi podarilo dostať na lekársku fakultu v Brne bez prijímacích skúšok.

              Týmto by som chcela poďakovať pani profesorke Andrei Sidó za odborné vedenie, asistenciu pri vypracovaní a úprave práce.

                                                                                             Lucia Goldbergerová, žiačka Oktávy A

               

            • OZNÁMENIE O RIADITEĽSKOM VOĽNE A PODMIENKACH NÁVRATU ŽIAKOV DO ŠKOLY

            • Riaditeľka školy oznamuje , že dňa 3.mája 2021 (v pondelok) udeľuje riaditeľské voľno pre všetkých žiakov školy bez výnimky. Riaditeľské voľno sa udeľuje z dôvodu konania prijímacích skúšok.  V tento deň budú všetci stravníci automaticky odhlásení z obeda – netreba sa osobitne odhlasovať.

              Žiaci prídu do školy v utorok 4.5.2021 podľa zverejneného upraveného rozvrhu , ktorý bude platiť do 7.5.2021 ( adaptačný program pre návrat do školy).

              Podmienky nástupu do školy od budúceho týždňa rieši  včera večer zverejnené usmernenie ministerstva školstva takto:

              -  žiaci do 18 rokov (neplnoletí) sa v utorok pri príchode do školy  nemusia preukazovať žiadnym dokumentom  - žiadne potvrdenia o testovaní, o výnimke z testovania , ani čestným vyhlásením za seba.

              - Zákonný zástupca  neplnoletého žiaka zašle iba vyhlásenie  o bezinfekčnosti za seba bez potreby testu  (odporúčame zaslať elektronicky cez Edu Page – ako doteraz).

              - Plnoletý žiak zasiela vo svojom mene tiež iba vyhlásenie  o bezinfekčnosti bez potreby testu  (tiež odporúčame zaslať elektronicky cez Edu Page – ako doteraz).

               Je nám ľúto, že tieto informácie zverejňujeme až dnes, ale oficiálne pokyny vydalo ministerstvo iba včera večer. Napriek tejto ťažkej,  často neprehľadnej situácii a mnohým zmätočným vyhláseniam sa tešíme, že sa naša škola opäť otvára pre všetkých jej žiakov a veríme, že to tak ostane do konca školského roka.

                                                                                                            PaedDr. Edita Lysinová, riaditeľka školy

            • Postup do regionálneho kola v IQ olympiáde!

            • V 10. ročníku sa školského kola IQ olympiády v Kategórii B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) do súťaže zapojilo 9 222 riešiteľov, z toho 922 v Trnavskom kraji. Z našej školy sa školského kola zúčastnilo 12 žiakov.

              Do regionálneho kola postúpili traja žiaci z Kvarty B - Maniaček Ján, Dávid Čopík a Maniaček Michal. K tomuto úspechu im gratulujeme a v regionálnom kole im budeme držať palce.

            • OZNÁMENIE

            • Riaditeľka školy oznamuje, že v pondelok 26.4.2021 nastupujú do školy iba žiaci tried PRIMA, SEKUNDA, TERCIA, KVARTA a MATURANTI.

              Žiaci ostatných ročníkov pokračujú v dištančnej forme vzdelávania. O termíne nástupu týchto žiakov na prezenčné vyučovanie Vás budeme  aktuálne informovať .

               

                                                                                                                                            E. Lysinová, riaditeľka školy

          • Reprezentácia školy na Prezentiáde!
            • Reprezentácia školy na Prezentiáde!

            • Žiačky triedy Tercia A – Saskia Kollárová a Lenka Čulagová sa zúčastnili súťaže Prezentiáda. Dievčatá sa s nami podelili o svoje zážitky a skúsenosti a samozrejme aj o svoju prezentáciu (Sociálne siete a ich vplyv na zdravie), ktorú spolu vytvorili.

              „Prezentiáda je česko-slovenská súťaž zameraná na rozvíjanie prezentačných schopností. Teší nás, že aj počas korona krízy sa pre nás organizujú súťaže, ktorých zámerom je nás nie len zabaviť, ale aj niečo naučiť. Na začiatok súťaže si každý tím pripravil prezentáciu na témy, ktoré nám boli vopred pridelené. Danú prezentáciu sme následne odovzdali a o pár dní nám prišlo vyhodnotenie nominačného kola. Pripravili sme si reči a 19.4.2021 sme sa zúčastnili online kola, ktoré prebiehalo na platforme StreamYard. Cez live-stream sme mali aj ako ostatné tímy, možnosť sledovať prezentácie súperov a zistiť, čo má dobrá prezentácia obsahovať. Napriek tomu, že sme už ďalej nepostúpili, odchádzame s dobrým zážitkom. Hodnotíme to veľmi pozitívne, keďže v dnešnej dobe plnej moderných technológií je schopnosť vytvoriť chytľavú prezentáciu a zručnosť odprezentovať ju, veľmi dôležitá.“

               Saskia a Lenka

          • Milí šachisti aj nešachisti,
            • Milí šachisti aj nešachisti,

            • chcel by som Vám oznámiť, že v sobotu 17. apríla sa uskutočnili celoslovenské majstrovstvá stredných škôl v šachu. Naša škola sa ich zúčastnila len po prvý raz a hneď aj s neočakávaným výsledkom. Medzi hviezdami nabitou konkurenciou, medzi ktorými bol napríklad aj majster sveta v šachu do 18 rokov -Viktor Gažík, sme sa umiestnili na 29. mieste zo 70 škôl. Tento turnaj sa aj strímoval a po vypočutí záznamu sme sa dozvedeli, že nás komentátori označili za „Najväčšie prekvapenie“ ( https://youtu.be/6L5cwZpUVkg?t=3885 ).

              V mene nášho tímu pozostávajúceho z 3 žiakov SEXTY (S.G. Kapalla, P. Sabol a O. Druska) a jedného kvintána ( M. Sabol ), by som Vám chcel poďakovať za prečítanie môjho oznamu a dúfam, že na budúci rok sa opäť zúčastníme a podarí sa nám znovu uspieť.

              S pozdravom

              SGK

               

              Pridávam aj fotku z turnaja ako dávam frajerský mat pešiakom.

            • ONLINE škola manažérskych a IT zručností

            • IT akadémia ponúka žiakom stredných škôl zaujímavú akciu. Ide o denný IT tábor – ONLINE škola manažérskych a IT zručností, ktorý pripravila Fakulta riadenia a informatiky UNIZA.

              ONLINE škola manažérskych a IT zručností sa uskutoční v štyroch termínoch. Žiaci si prostredníctvom viacerých manažérskych hier postupne precvičia manažérske rozhodovanie, tímovú prácu či obchodné rokovanie. Zlepšia si svoje prezentačné i počítačové zručnosti. Zdokonalia sa v tvorbe prezentácií, naučia sa vytvárať myšlienkové mapy a vyskúšajú si aj základy digitálneho marketingu. Viac informácií na webe:

              https://www.fri.uniza.sk/aktuality/online-skola-manazerskych-a-it-zrucnosti-2021-registracia-pre-stredoskolakov-spustena

              Termín prihlásenia na ONLINE školu manažérskych a IT zručností je do 2. mája a počet miest je limitovaný.

            • Informácie  k prijímacím skúškam  na  štúdium v šk. roku 2021/2022

            • 3. máj 2021

              (v prípade potreby 4. máj 2021)

              prvý termín prijímacej skúšky do prvého ročníka osemročného štúdia*

              prvý termín prijímacej skúšky do prvého ročníka štvorročného  štúdia*

              * podrobné informácie podmienok a priebehu prijímacích skúšok dostanú  rodičia (zákonní zástupcovia) v pozvánke

              Zodpovedná riaditeľka SŠ

               

               10. máj 2021

              (v prípade potreby 11. máj 2021)

              druhý termín prijímacej skúšky do prvého ročníka osemročného štúdia*

              druhý  termín prijímacej skúšky do prvého ročníka štvorročného  štúdia*

              * podrobné informácie podmienok a priebehu prijímacích skúšok dostanú  rodičia (zákonní zástupcovia) v pozvánke

              Zodpovedná riaditeľka SŠ

               

              do 20. mája 2021

              riaditeľka strednej školy rozhodne o prijatí alebo o neprijatí uchádzača na základe výsledkov prijímacieho konania  a zverejní zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovej stránke strednej školy a na výveske školy

              Zodpovedná riaditeľka  SŠ

               

              do 20. mája 2021

              riaditeľka strednej školy doručí zákonnému zástupcovi rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí uchádzača na základe výsledkov prijímacieho konania cez informačný systém EduPage, prípadne prostredníctvom mailu alebo pošty

              Zodpovedná riaditeľka SŠ

               

              do 25. mája 2021

              zákonný zástupca uchádzača o štúdium doručí potvrdenie o nastúpení alebo nenastúpení uchádzača na štúdium na strednej škole prostredníctvom informačného systému ZŠ EduPage alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom  e-mailu

              Zodpovedný  rodič (zák. zástupca)

            • IT čajovňa "Programovanie mobilných aplikácií v App Inventore“

            • Milé žiačky, milí žiaci, IT akadémia vám dáva do pozornosti IT čajovňu „Programovanie mobilných aplikácií v App Inventore“ 

              • V tejto IT čajovni zažijete programovanie mobilných aplikácií v App Inventore – vytvoríte si 1-2 aplikácie. IT čajovňa je vhodná pre tých, ktorí ešte nepracovali v App Inventore.
              • Pre žiakov SŠ (kvinta - septima, I. A - III. A)
              • Lektor:. Patrik Voštinár, vyučuje na katedre informatiky Fakulty prírodných vied Univerzity Mateja Bella v Banskej Bystrici. Dlhodobo sa venuje práci s mládežou a popularizácii.
              • Termín: 16.4.2021 o 14:00 – 16:00
              • Prihlasovanie na: https://dotazniky.itakademia.sk/
            • Návrat do škôl - maturanti

            • Milí maturanti,

               

              na základe dokumentu  „Návrat do škôl 2021 (od 12. apríla 2021)“  Vám oznamujem, že od pondelka 12.4.2021 prechádzame opäť na prezenčné vyučovanie .

              Váš návrat je podmienený negatívnym testom na Covid-19 , nie starším ako 7 dní. Čestné prehlásenie, ktoré musíte odovzdať najneskôr v pondelok 12.4. 2021 pri príchode na vyučovanie, ale uprednostnite zaslanie  vopred  elektronickou formou cez aplikáciu Edu Page ( v časti Vyhlásenia/žiadosti).

              Neúčasť na prezenčnom vyučovaní , ospravedlnenie neúčasti a povinnosti školy voči žiakom, ktorí nenastúpia na prezenčné vyučovanie, rieši dokument „Návrat do škôl 2021 (od 12. apríla 2021)“  na str.8,9.

              Zároveň Vám oznamujem, že v ŠJ sa budúci týždeň ( 12.4. – 16.4. 2021 )ešte nebude variť.

              Prezenčné vyučovanie maturantov bude prebiehať podľa rozvrhu, ktorý platil pred veľkonočnými prázdninami, keď maturanti boli na prezenčnom vyučovaní.

               

                                                                                                                            PaedDr. E. Lysinová, riaditeľka školy

            • Úspešná reprezentácia školy

            • Žiačka Oktávy A, Lucia Goldbergerová, úspešne reprezentovala našu školu, Gymnázium M. R. Štefánika v Šamoríne na dvoch veľmi náročných súťažiach, v Stredoškolskej odbornej činnosti a v biologickej olympiáde, kat. A projektovej časti. Úlohou účastníka v obidvoch súťažiach je  na základe vlastného výskumu vypracovať prácu, ktorá štruktúrou, obsahom aj úrovňou zodpovedá malej vedeckej práci.

              Na krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti súťažila v dvoch kategóriách. V kategórii ekológia s prácou „Vplyv automobilovej dopravy na znečistenie ovzdušia“ získala 1. miesto a postupuje do celoslovenského  kola, v kategórii zdravotníctvo s prácou „Laboratórne vyšetrenia a interpretácia výsledkov pri diagnostike lymskej boreliózy“ dosiahla 4. miesto a je úspešnou riešiteľkou SOČ.

              Na krajskom kole biologickej olympiády kat. A v projektovej časti dosiahla tiež 4. miesto a je úspešnou riešiteľkou.

              Lucii Goldbergerovej za dosiahnuté úspechy  gratulujeme a držíme palce v celoslovenskom kole SOČ.

                             

                                                                                                                                                    RNDr. Andrea Sidó